LAGUR vandbehandling der virker som et kalkfrit hjem med sundt drikkevand

Morgendagens grønne byggerier tager ansvar for både klima og økonomi

Med vores vandbehandlingsløsning, der både er kemifri og billig i drift, sørger LAGUR for naturligt, sundt og velsmagende vand med minimerede kalkgener til stadig flere moderne boliger. Det hjælper bygherrer med at få ambitioner om økonomisk og miljømæssig bæredygtighed til at flugte.

Der er mange udfordringer og valg i nye byggeprojekter, som arkitekter og byggerådgivere hjælper bygherrer igennem for at skabe bygninger, der både økonomisk og miljømæssigt er så bæredygtige som muligt på den lange bane.

Moderne, klimavenlige boligprojekter, som er kræsne i deres valg af materialer og energiløsninger, skal heller ikke gå på kompromis med vandkvaliteten.

PATENTERET OG DANSKPRODUCERET

Det er ofte derfor, at arkitekter og byggerådgivere vælger at samarbejde med LAGUR, når der skal implementeres et vandbehandlingsanlæg, der kan hjælpe beboerne af med kalkgener på en ansvarlig måde.

Helt uden brug af kemi sørger LAGUR med sit patenterede og danskproducerede vandbehandlingsanlæg for, at beboere i nyopførte eller renoverede lejligheder, hvor der i forvejen er taget maksimalt hensyn til miljøet og beboernes helbred, får sundt, naturligt og velsmagende vand og samtidig bliver fri for kalkgener i hverdagen.

EN HJÆLP TIL BÆREDYGTIGE INVESTERINGER

Med deres gode indsats kan arkitekter og rådgivere ikke kun sørge for, at en bygherres ejendom bliver rustet til fremtidens krav. Et projekt, der indtænker ansvarlige løsninger, vil også bedre kunne tiltrække investeringer og leve op til bankers betingelser for lån.

Lovkrav skærpes løbende, og de certificeringer og andre værktøjer, der skal fremme ansvarlige løsninger i byggeriet, får stadig større udbredelse og betydning.

For eksempel betyder vedtagelsen af den nye EU-taksonomi for bæredygtige investeringer i juli 2020, at der grundlæggende er skabt et nyt klassifikationssystem, som definerer, hvornår en investering kan karakteriseres som miljømæssigt bæredygtig.

INDTÆNK LAGUR FRA STARTEN

Vi udvider løbende vores samarbejde med byggebranchen. Senest har vi indgået aftale med Danmarks største husbygger, HusCompagniet A/S. Samarbejdet betyder, at HusCompagniets kunder kan vælge et miljøvenligt vandbehandlingsanlæg fra LAGUR som tilkøb i forbindelse med den samlede byggeløsning.

LAGUR egner sig både til parcelhuse, rækkehuse og lejlighedsejendomme, og den billigste vandbehandlingsløsning opnås, når LAGUR bliver indtænkt allerede i projekteringsfasen.

VEDLIGEHOLDELSESFRI OG BILLIG I DRIFT

I en tid med stigende energipriser har energiforbruget fået en endnu større betydning for økonomien i både byggeprojekter og husholdninger.

Et LAGUR-anlæg til større ejendomme bruger kun 40 watt og har 10 års garanti. Anlægget er service- og vedligeholdelsesfrit og kommer helt uden servicekontrakter og andre bindinger for kunderne, der både kan være private og boligforeninger.

LAGUR er vandtæt og kan nemt installeres på hovedvandåren i en brønd, så alle boliger i en bebyggelse på måske 50-100 rækkehuse får sundt vand uden kalkgener i kraft af samme anlæg. Tilsvarende installeres LAGUR på hovedstikket i ejendomme med lejligheder.

DOKUMENTERET EFFEKT

For at dokumentere effekten af vores anlæg får vi jævnligt uvildige, certificerede institutter til at teste vores miljøvenlige vandbehandlingsløsning i forskellige sammenhænge.

For eksempel har en uvildig test foretaget i 2020 af Teknologisk Institut vist markant mindre kalkaflejringer på varmelegemet i en vaskemaskine, der har benyttet LAGUR-behandlet vand, end i en maskine, der har brugt ubehandlet vand.

Arkitekter, rådgivere og andre professionelle i byggeriet kan rekvirere undersøgelserne hos LAGUR. Skriv gerne til os på eksperten@lagur.dk.

SUNDT VAND I SUNDE BOLIGER

LAGUR er det miljøvenlige alternativ til konventionelle blødgøringsanlæg, dvs. ionbytningsanlæg, som reducerer vandets hårdhed ved at fjerne kalk. I processen anvender disse afkalkningsanlæg salt og øger derved vandets indhold af natrium, som vi i forvejen indtager for meget af ifølge sundhedsanbefalinger, og som samtidig er hårdt ved VVS-installationerne.

I LAGUR anerkender vi, at kalk kan være generende i hverdagen, men vi erklærer ikke kalken krig. Kalk i vandet er et sundhedstegn, for med kalken følger typisk mange sunde mineraler, som vi også har gavn af. Og det bør vi huske, når vi planlægger, opfører og indretter vores nye boliger med vægt på bæredygtige løsninger.

Online introduktion af lagur

BLIV FRI FOR KALKGENER I HJEMMET 
LAGUR fjerner dine kalkgener, uden at fjerne de gode mineraler. Vores anlæg omdanner kalk til pulver, som er lige til at tørre af med en klud. Dermed får du fornemmelsen af et kalkfrit hjem, uden den gode smag fra drikkevandet ændres. LAGUR Home leveres med 5 års garanti og er vedligeholdelsesfri uden behov for serviceaftaler, påfyldning af salt og kemi.
 

Vil du høre mere? Har du spørgsmål? Så deltag i vores online introduktion af LAGUR

 • Onsdag den 28. februar kl. 10:00
 • Onsdag den 28. februar kl. 17:00
 • Onsdag den 6. marts kl. 10:00
 • Onsdag den 6. marts kl. 17:00
 • Mandag den 11. marts kl. 10:00
 • Mandag den 11. marts kl. 17:00
 • Fredag den 22. marts kl. 13:00
 • Fredag den 22. marts kl. 17:00
 • Tirsdag den 26. marts kl. 10:00
 • Tirsdag den 26. marts kl. 17:00
 • Skriv gerne i “Bemærkning” 2 tidspunkter der passer dig :-), så vender vi tilbage. 

LEJ LAGUR®

Rådgivere og arkitekter skal være opmærksom på, at når der lejes, opnås der typisk en årlig besparelse mellem 25% og 50% – dermed fås en gevinst på investeringen, der træder i kraft med det samme. Denne attraktive lejemodel er månedsbaseret og altid med 30 dages opsigelsesfrist. Efter 5 år ophører lejeaftalen automatisk og ejendomsretten på anlægget overgår til lejer.

Køb LAGUR®

Når du køber er tilbagebetalingstiden typisk mindre end 1 år (sjældent på over 2 år) – en attraktiv tilbagebetalingstid (ROI) man ikke har råd til at afslå!

Respekt for vandet

Med LAGUR vandbehandlingsanlæg ændrer vi ikke vandkemien, vandets smag eller kalkindhold og mineraler. For både din og planetens skyld

Er du Nysgerrig?

Er du blevet nysgerrig på, hvordan LAGUR virker? Så læs mere om det under ‘Sådan virker LAGUR’

har du spørgsmål?

Er du i tivivl om noget? Du kan hurtigt og nemt finde svar på de mest stillede spørgsmål under vores FAQ

FØLG udviklingen
DANSK MONTAGE A/S