Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

7 grunde til at vælge et alternativ til blødgøringsanlæg

Hos LAGUR bliver vi ofte spurgt om hvorfor man skal vælge et alternativ til et blødgøringsanlæg. Det har vi samlet her.

1. LAGUR ER DET MILJØVENLIGE ALTERNATIV TIL BLØDGØRING

LAGUR adskiller sig grundlæggende fra de såkaldte blødgøringsanlæg (dvs. ionbytningsanlæg) ved ikke at reducere vandets kalkindhold og ved ikke at anvende kemi i processen. LAGUR nedbryder kalkens evne til at aflejre sig. Det sker gennem en patenteret metode, som omdanner kalkkornenes struktur fra calcit til aragonit. I denne proces skifter kalken form fra skarpe krystaller (calcit), der hæfter nemt på flader og i installationer, til granuleret, afrundet form (aragonit). Modsat blødgøringsanlæg reducerer LAGUR altså ikke vandet hårdhedsgrader – selv om du vil opleve det sådan i hverdagen.

2. LAGUR HAR ET MINIMALT ELFORBRUG

LAGUR består af et rør, der kobles på bygningens hovedvandåre og er forbundet til en styreboks, der bruger meget lidt strøm. LAGUR HOME til parcelhuse bruger ca. 2 kWh om ugen, mens LAGUR PRO til virksomheder og lejlighedsejendomme bruger ca. 1 kWh i døgnet.

3. LAGUR BEVARER VANDET SUNDT OG VELSMAGENDE

I et blødgøringsanlæg indgår der salt i processen, hvilket øger det behandlede vands indhold af natrium (salte), som vi i forvejen indtager for meget af ifølge sundhedsanbefalinger. LAGUR anvender ikke salt eller andre stoffer, men bevarer derimod vandets naturlige sammensætning og gode smag.

4. LAGUR KRÆVER IKKE PÅFYLDNING, VEDLIGEHOLDELSE OG SERVICE

Et LAGUR-anlæg er helt vedligeholdelsesfrit, idet det i modsætning til blødgøringsanlæg ikke kræver rensning eller påfyldning af salt, og du har ikke behov for en serviceaftale. Til sammenligning bruger et almindeligt blødgøringsanlæg ud over strøm typisk et kilo salt pr. 1.000 liter vand. Det lyder ikke af meget, men en gennemsnitslejlighed bruger 80 kubikmeter vand om året, så det bliver til 80 kg salt pr. lejlighed. Er man en forening med 50 lejligheder, bliver det til intet mindre end 4 tons salt om året.

5. LAGUR GØR DIN RENGØRING NEMMERE

Da LAGUR ændrer på kalkens struktur, så kalken ikke fæstner på flader og i installationer i nær samme grad som ubehandlet vand, bliver det lettere at gøre rent, og dine hvidevarer og andre installationer lever længere. I stedet for at aflejre sig lægger kalken sig på overfladen uden at binde sig og kan nemmere tørres væk. Dette reducerer behovet for skrappe rengøringsmidler, hvis du eksempelvis tørrer fliserne i brusenichen af regelmæssigt.

6. LAGUR UNDERSTØTTER DIREKTE FN’S VERDENSMÅL

LAGUR er sat i verden for at minimere kalkgener hos private og professionelle uden at belaste vores fælles klode. LAGUR understøtter direkte tre af FN’s Verdensmål for bæredygtighed: Rent vand og sanitet (nr. 6), Ansvarligt forbrug og produktion (nr. 12) og Livet i havet (nr. 14). Med sine lokalt producerede anlæg i Danmark, med sit lave strømforbrug og ved i modsætning til blødgøringsanlæg ikke at bruge salt og kemikalier reducerer LAGUR også det CO2-aftryk, vi skaber, når vi ønsker et hjem uden kalkgener. LAGUR bruger ikke ekstra vand i processen og udleder ikke spildevand med kemikalierester.

7. LAGUR SKABER RO I DINE VANDRØR

Kalk har en tætnende effekt, men vandrør bliver ikke mere utætte, når et LAGUR-anlæg kobles på og ændrer kalkens form. Effekten er derimod den modsatte, fordi LAGUR i reglen primært fjerner ujævnhederne på rørets inderside. Dette reducerer turbulensen i vandet og sikrer roligere gennemstrømning og et bedre vandtryk. På grund af kalkens ændrede struktur fra krystaller til granulater sætter kalken i LAGUR-vand sig ikke på rørets inderside i samme grad som ubehandlet vand. I stedet virker gennemstrømningen af LAGUR-behandlet vand som fint sandpapir mod kalkdannelserne på rørets inderside.

–  –  –  –  –

FØLG udviklingen
DANSK MONTAGE A/S