- 70 60 56 00
- eksperten@lagur.dk
- Man - Fre: 8:00 - 17:00
Blødgøringsanlæg - LAGUR er det rigtige alternativ
LAGUR® er dit kemifri alternativ til et blødgøringsanlæg – certificeret under Trafik- og Byggestyrelsens godkendelse af byggevarer under den officielle betegnelse, ’Godkendt til drikkevand’.
ALTERNATIV TIL BLØDGØRINGSANLÆG
Fordele ved et alternativt blødgøringsanlæg:
- Vores alternative blødgøringsanlæg uden kemi sikrer et naturligt kalk- og mineralindhold (inklusive fluorid) såvel som vandsmagen.
- Levetiden for den totale VVS-installation forøges signifikant.
- Besparelser er omfangsrige og store (energi- og varmeforbrug)
- Aflaster miljøet (medvirker til et langt mere begrænset forbrug af vaske- og rengøringsmidler, kalknedbrydere og andre kemikalier).
- Forbedrer komforten (medarbejdere, personale, housekeeping, kunder og/eller gæster).
Sænker kimtal i cirkulerende vand (et højt kimtal i vand indikerer dårlig hygiejnisk kvalitet og/eller forurening).
Bruger du blødgøringsanlæg vil du minimere dit forbrug markant – i mange tilfælde helt kunne frakoble anlægget.


BLØDGØRINGSANLÆG - LAGUR® er dit kemifri og miløvenlige alternativ
Det danske drikkevand hører til det absolut bedste i verdenen!
Kalk, fluorid og alle mineraler er lige som de skal være, og dette skal naturligvis bibeholdes.
Kort sagt og helt enkelt, nedbryder vores LAGUR®-vandbehandlingssystem kalkens evne til at aflejre sig – dette uden kemiske blødgørere, altså 100% kemifrit!
Det er afgørende for os at det danske vand ikke mister sin status og kvalitet; og det gør det med kemiske blødgørere, hvor kalk- og magnesiumindholdet reduceres og natriumindholdet stiger. Kemisk blødgøring af hårdt vand synes vi hos LAGUR er en rigtig dårlig løsning for at komme kalkgener til livs!
Hos LAGUR siger vi: Ingen kemisk påvirkning af naturligt kalk- og mineralindhold såvel som vandsmagen!
LAGUR UDEN BRUG AF KEMI
- Mindre vedligehold af VVS
- Komfortgevinst, mindre rengøring
- Fysisk vandbehandling uden kemi
- Mindre sæbeforbrug
- Mindre energiforbrug
- Længere levetid på hårde hvidevarer
- Ingen brug af kemi
- Intet spildevand / skyllevand
- Uforandret vandkemi og vandsmag
- Ingen ændringer i forhold til huller i tænder
- Lej fra 880 kr./måned inkl. moms
- Ingen serviceaftaler
- 10 års garanti
BLØDGØRINGSANLÆG, klassisk MED KEMI
- Mindre vedligehold af VVS
- Komfortgevinst, mindre rengøring
- Mindre sæbeforbrug
- Mindre energiforbrug
- Længere levetid på hårde hvidevarer
- Bruger ca. 1 kg. salt på 1.000 l. (1 m3) vand
- Spildevand i forbindelse med skyllevand
- Ændret vandkemi og vandsmag
- Mindre kalk og flour vil statistisk give flere huller i tænderne
- Høj anskaffelsespris på blødgøringsanlæg
- Serviceaftaler
- Normal garantiperiode (2 år)
HOS OS FÅR DU GARANTI FOR GODT DRIKKEVAND
LAGUR® er certificeret under Trafik- og Byggestyrelsens godkendelse af byggevarer under den officielle betegnelse, ’Godkendt til drikkevand’.
Vi anbefaler, at installationen af dit LAGUR®-vandbehandlingsanlæg bliver foretaget af din faste VVS-leverandør, som er fortrolig med dine installationer. LAGUR®-vandbehandlingssystemet installeres efter hovedvandmåleren og er forbundet med en styreboks.
LAGUR minimerer dine kalkgener ved at ændre selve kalkens struktur og ikke blot ved at nedbryde kalken i mindre dele. LAGUR benytter således en helt anden metode end de løsninger på markedet, der knuser eller spalter kalken.
Kalkens grundlæggende struktur er nemlig krystallisk, hvilket betyder, at kalken uanset størrelse fra naturens hånd har skarpe kanter, så den hæfter let på flader og i installationer. LAGUR omdanner kalkens struktur fra skarpe krystaller til runde granulater, der hæfter minimalt i installationer og på flader lægger sig som støv, der er nem at skylle væk eller fjerne med en klud. Læs mere om hvordan LAGUR virker her!
FAQ
Er LAGUR® et blødgøringsanlæg?
LAGUR® blødgører ikke vandet. Når vandet blødgøres ved hjælp af ionbytning, kan det få negative konsekvenser for vores helbred. Blødgøringen resulterer desværre i mere end fjernelsen af kalk. Bl.a. reduceres vandets magnesium indhold og saltindholdet hæves. Derudover reduceres det naturlige indhold af fluor som er meget vigtigt for vores tænder. Læs mere i artiklen: mindre kalk kan give flere huller i tænderne
Hvordan laver man kalkfrit vand?
De traditionelle blødgøringsanlæg bruger salt til at fjerne kalken fra vandet, hvilket også fjerne andre sunde mineraler som vi har brug for. Et Lagur vandbehandlingsanlæg omdanner kalken til pulver, så vandet minder om kalkfrit vand, hvor kalken ikke aflejres, og nemmere kan tørres af. Samtidig bevares vandets gode kvalitet.
Er LAGUR® godkendt til drikkevand?
LAGUR® er godkendt til drikkevand efter den danske standard, GDV-ordningen.
Vores certifikat kan hentes her.
Mange vandbehandlingsløsninger på markedet er godkendt efter udenlandske ordninger som det svensk SWWA, det hollandsk KIWA eller det tysk DVGW.
Er vandsmagen den samme?
I modsætning til blødgøringsanlæg, ændrer vores kemifri vandbehandlingsløsning ikke ved vandkemien og dermed heller ikke ved vandsmagen. Vores gode danske drikkevand forbliver naturligt, uforandret og velsmagende.
Hvordan skal maskinvask doseres?
Du får fornemmelsen af kalkfri vand når dit drikkevand er behandlet med LAGUR HOME, men hårdheden af vandet er uforandret, og dermed typisk hårdt (har en høj dH).
Kalken i vandet opfører sig dog anderledes efter behandling med LAGUR HOME.
Sæbedosering ved maskinvask bør fremover dosereres ud fra mængden der anbefales til en vandhårdhed omkring 8 dH.
Er kalkfrit vand sundt?
Flere undersøgelser viser, at det ikke er sundt at fjerne kalken fra vandet, da det giver nogle problemer når vandet bruges til at drikke.
Det er ikke skadeligt, der mangler bare noget vigtigt, nemlig kalken, som vores krop er afhængig af.
Derfor er Lagur vandbehandling et godt alternativ til traditionelle blødgøringsanlæg, da kalken ikke bliver fjernet, men pulvariseret, så den er lige til at tørre af med en klud. Samtidig er kalken, vandets sunde egenskaber og gode smag bevaret.
Er kogt vand kalkfrit?
Når man koger vandet, bliver ilten frigivet, og kalken bliver fældet ud. Netop derfor er det nødvendigt at afkalke elkedlen og kaffemaskinen af og til.
Der er samme mængde kalk i vandet til slut, men du kan bruge det meste af vandet med nærmest ingen kalk, og derfor bliver kogt vand ofte betragtet som værende kalkfrit.
Er der ulemper ved kalkfrit vand?
Når kalken fjernes fra vandet, skal vi sørge for at få kalk på andre måder, da vores knogler har brug for kalk. Ulemperne ved kalkfrit vand er derfor mange, selvom det umiddelbart er rart at undgå kalk i vandinstallationer, brusere osv. For at gøre rengøring nemmere.
Med Lagur vandbehandling bevares kalken i vandet som granulat, så vandets indhold ikke er ændret, kun kalkens evne til at sætte sig fast i kalkbelægninger, og i stedet være porøst, og lige til at fjerne.
Hvilke kalkgener er der?
Det danske vand er ofte hårdt, og giver kalkproblemer med aflejringer i varmtvandsbeholdere og armaturer, der også bliver matte af den aflejrede kalk.
Cisterner, pumper og ventiler bliver utætte eller mindre virksomme, når kalken stopper til, så de skal renses eller skiftes.
Kaffemaskiner og elkedler kalker til, og bliver mindre effektive, hvilket kræver regelmæssig rensning for at fjerne kalken.
Jeg kan ikke finde svar i FAQ på
FØLG udviklingen