Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

DRIKKEVAND UDEN KEMI ER INGEN SELVFØLGE

I USA er forureningen af drikkevand med menneskeskabte unedbrydelige kemikalier langt større end hidtil antaget.

Husk at nyde dit rene og naturlige danske vand uden kemi.

MANGE AMERIKANERE RAMT

Det er en sikker nyhed i danske medier, når vandet fra et af Danmarks mange lokale vandværker pludselig er ramt af forurening. Så forvænte er vi på vores breddegrader stadig med rent og naturligt drikkevand.

Når normaltilstanden er genoprettet hos os, kan vi sætte munden eller glasset til rindende vand fra hanen og drikke, så meget vi orker, uden at være det mindste bekymrede for, om vandet indeholder noget, der ikke skal være der.

Så heldige er amerikanerne – og de fleste andre af verdens indbyggere – ikke.

I USA peger nye målinger på, at forureningen af drikkevand med menneskeskabte og unedbrydelige kemiske stoffer – de såkaldte PFAS eller på dansk: perfluor alkylforbindelser – angiveligt er langt større end hidtil antaget.

Det mener den civile miljøorganisation Environmental Working Group (EWG) efter at have fundet nogle af de højeste PFAS-niveauer i Miami, Philadelphia og New Orleans.

I 2018 anslog EWG på baggrund af upublicerede data fra USA’s myndighed for miljøbeskyttelse, Environmental Protection Agency (EPA), at grundvandet hos 110 millioner amerikanere var forurenet med forskellige PFAS-forbindelser.

Ifølge EWG indikerer de nye fund, at mange flere amerikanere lever med forurenet grundvand.

KUN ÉT STED UDEN PFAS

EWG tog vandprøver 44 steder i 31 stater, og kun i byen Meridian i Mississippi, hvor vandet kommer fra kilder mere end 200 meter nede i jorden, var der ingen spor af PFAS.

Kun i Seattle and Tuscaloosa, Alabama, fandt EWG PFAS-niveauer under den grænseværdi, EWG selv anbefaler. 34 af de steder, hvor EWF fandt PFAS, er ikke registreret hos myndighederne.

PFAS indgår for eksempel i produktionen af Teflon, rengøringsmidlet Scotchguard og skum til brandslukning. PFAS sættes blandt andet i forbindelse med leverskader, nyreskader, kræft, forsterskader, hormonforstyrrelser.

VAND UDEN KEMI

I 2014 konkluderede en undersøgelse fra Miljøstyrelsen, at PFAS kunne findes i grundvandet nær brandøvelsespladser og Danmarks relativt få tæppefabrikker.

Det blev dog ikke vurderet i projektet, om PFAS-forbindelserne udgjorde en risiko for grundvand, der bruges til drikkevand.

Hos LAGUR® arbejder vi for, at det danske postevand bevarer sin status og kvalitet som et nemt tilgængeligt levnedsmiddel i topklasse til gavn for vores børns tænder – og alles sundhed.

Derfor bruger vandbehandlingsanlægget fra LAGUR® ikke salt og kemikalier. I stedet omdanner LAGUR® kalkens struktur, så du stadig kan nyde sundt drikkevand med alle vandets naturlige fordele og samtidig får nemmere ved at vedligeholde dine armaturer, fliser og hvidevarer.

Kemifrit vand er ingen selvfølge. Husk at nyde dit rene og naturlige danske vand uden kemi.

Respekt for vandet

Med LAGUR vandbehandlingsanlæg ændrer vi ikke vandkemien, vandets smag eller kalkindhold og mineraler. For både din og planetens skyld

Er du Nysgerrig?

Er du blevet nysgerrig på, hvordan LAGUR virker? Så læs mere om det under ‘Sådan virker LAGUR’

har du spørgsmål?

Er du i tivivl om noget? Du kan hurtigt og nemt finde svar på de mest stillede spørgsmål under vores FAQ

HVORFOR VÆLGE ET LAGUR® VANDBEHANDLINGSANLÆG

Fordi det er som at have et hjem med kalkfri vand

Med en Lagur® vandbehandlingsløsning vil det føles som et kalkfrit hjem, uden de gener der normalt er ved kalk i vandet. En vigtig detalje er, at du ikke får kalkfrit vand, men bevarer de mineraler og kalk der er i vandet. 

Lagur® er en vandbehandlingsløsning, hvor de traditionelle blødgøringsanlæg bruger kemi til at rense vandet, er et Lagur® vandbehandlingsanlæg helt fri for kemi.

Mange er interesseret i, hvad er afkalkningsanlæg pris. Svaret er, at det kommer an på, hvor mange der skal bruge anlægget. I beregneren øverst på siden, kan du beregne hvor meget det koster, hvis I er mange samme.

Hvis du er interesseret i hjemmeanlægget til kalkfrit vand pris, kan du se på siden Lagur-home

FØLG udviklingen
DANSK MONTAGE A/S