Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Earth Overshoot Day

Earth Overshoot Day falder i år den 2. august, hvor verden således har opbrugt Jordens “tildelte” ressourcer for 2023

I LAGUR arbejder vi hver dag for at sikre forbrugerne vand, der både er fri for kalkgener og samtidig er sundt, naturligt og velsmagende i kraft af anlæg, der er fremstillet med et minimalt CO2-aftryk.

At verdens kollektive træk på klodens ressourcer er ude af proportioner med de ressourcer, der er til rådighed, bliver vi mindet om hvert år på den såkaldte Earth Overshoot Day beregnet af organisationen Global Footprint Network.

Earth Overshoot Day falder i år den 2. august, hvor verden således har opbrugt Jordens “tildelte” ressourcer for 2023, ifølge WWF Verdensnaturfonden.

Dvs. at med verdens ressourceforbrug fra 3. august og resten af året skal Jordens økosystemer bruge tilsvarende længere end et år på at regenerere de naturlige ressourcer som vand, fisk og råstoffer mv., der bliver brugt i 2023.

Earth Overshoot Day har de seneste år ligget i slutningen af juli og starten af august – ifølge WWF et tegn på, at vi har stoppet væksten i fodaftrykket fra vores forbrug.

Men vi er stadig langt fra at vende udviklingen.

Hvis vi skal nå FN’s mål om at reducere den globale CO2-udledning med 43 procent i 2030 sammenlignet med 2010, vil det kræve, at vi udskyder Earth Overshoot Day med 19 dage hvert år i de næste syv år.

–  –  –  –  –

FØLG udviklingen
DANSK MONTAGE A/S