Der er flere former for blødgøringsanlæg til private

Flere og flere danskere ønsker at mindske kalkgener i hjemmet og får installeret et blødgøringsanlæg privat. LAGUR adskiller sig markant fra de øvrige ved ikke at ændre vandkemien.

TO VEJE TIL FÆRRE KALKGENER

Stadig flere danskere ønsker at komme kalkgener i boligen til livs. Løsningen er at få installeret et vandbehandlingsanlæg, der kan påvirke vandets kalkindhold.

Men hvad er vandbehandling, og hvorfor er det faktisk helt misvisende, at vandbehandlingsanlæg, der installeres privat, under ét kaldes blødgøringsanlæg?

Som udgangspunkt kan du kun følge to veje, hvis du vil mindske dine kalkgener: En kemisk vej og en ikke-kemisk vej.

Kemisk vandbehandling reducerer vandets indhold af kalk ved at inddrage kemi i processen, mens ikke-kemisk vandbehandling i form af LAGUR blot ændrer kalkens form fra skarpe krystaller til runde granulater, så den i langt mindre grad fæstner på flader og i installationer.

Det er denne egenskab, der gør LAGUR unik blandt mulighederne inden for vandbehandling.

MINDRE KALK = MERE NATRIUM

Det er nemlig afgørende for LAGUR, at vi bevarer det danske postevands status og kvalitet som et nemt tilgængeligt levnedsmiddel i topklasse. Vandkvaliteten skal ikke forringes, bare fordi vi af egoistiske årsager ønsker at blive fri for kalkgener.

Kemisk blødgøring reducerer indholdet af kalk og magnesium, mens natriumindholdet til gengæld stiger. Dermed går mange af vandets kvaliteter tabt i blødgøringen.

Når vi i stedet blot ændrer på kalkens fysiske tilstand, kan vi bevare den samme mængde mineraler og flour i vandet til gavn vores tænder og helbred øvrige helbred.

HÅRDHED BØR IKKE SÆNKES UBEGRÆNSET

I hvilken grad kemiske vandbehandlingsanlæg, der er installeret privat, reducerer vandets indhold af kalk, afhænger af vandets naturlige hårdhed, og af hvor mange hårdhedsgrader anlægget fjerner.

Kemisk vandbehandling gør ikke nødvendigvis vandet blødt – det reducerer først og fremmest hårdheden, afhængigt af hvad anlægget er indstillet til.

Hver gang du sænker hårdheden i dit brugsvand med 1 hårdhedsgrad, bliver vandets indhold af natrium (salt) hævet med ca. 8, og da vi i Danmark ikke ønsker natriumindhold højere end 160, er der altså en anbefalet grænse for, hvor meget boligejeren kan reducere vandhårdheden.

BLØDGØRINGSANLÆG ER IKKE EN DÆKKENDE BETEGNELSE

I Danmark markedsføres disse anlæg som ”blødgøringsanlæg”, mens de samme anlægs tyske producenter lidt mindre vidtløftigt betegner processen, der finder sted, som ”Wasserenthärtung”, der kan oversættes til noget i retning af ”vandhårdhedsnedsættelse” på dansk.

Det ville også være langt mere dækkende for variationen af anlæg, men nok knapt så salgbart og mundret, hvis vi omtalte de vandbehandlingsanlæg, der installeres privat, for ”vandhårdhedsnedsættelsesanlæg” i stedet for blødgøringsanlæg.

FØLG udviklingen
DANSK MONTAGE A/S