Savoy Hotel København

Udfordringerne

på Hotel Savoy omkring kalkaflejringer har man prøvet at løse med at investere i et vandbehandlingsanlæg med kulfilter patroner. Den løsning har hjulpet, men langtfra løst udfordinger.

Store udgifter

for såvel førstegangsinvesteringen, årlige følge omkostninger på ca. 20.000 kr. + andre mindre blødgøringsanlæg, materialer til udbedrelse af skader efter kalk, arbejdstid og ikke mindst ærgelser.

Mindre gode kundeoplevelser

Kalk på amaturer, ru flieser, sorte streger i toilettet efterlader ofte en lidt slidt oplevelse hos gæsten.

Løsningen

er der omgående med vores kemifri-vandbehandling. Kalkindholdet er amorf og dermed omdannet til pulver. Resultatet er kalk som ikke kan aflejre sig.

Resultatet

aldrig mere cisterner der skal renses eller skiftes, aldrig mere armaturer der bliver matte af kalk eller låser inde i, aldrig mere en varmvandsbeholder der ikke kan levere nok vand pga. kalk aflejringer i beholderen. Hurtigere og grundigere rengøring af hotellets værelser. Bedre oplevelse for gæsterne.

Savoy Hotel Copenhagen

Historie

Bygningen Løvenborg, der huser Savoy Hotel, er tegnet af arkitekten Anton Rosen, som også er kendt for blandt andet Tuborg og Palace Hotel. Bygningen, der er opført i original jugendstil, stod færdig i 1906 og blev fredet i 1985.

Ikke mindst den imponerende facade, den første af sin art i Danmark, bærer præg af Anton Rosens fascination af det dekorative. Og efter en renovering i 1996 og restaurering i 2001 træder den flottere og mere strålende frem i gadebilledet end nogensinde.

Bygningen udmærkede sig i sin tid også ved at være den første i landet, der var udstyret med elevator. Og den er såmænd stadig, her mere end hundrede år senere, fuldt funktionsdygtig og i brug.

Lidt om arkitekten Anton Rosen

Anton Rosen blev født 1859 i Horsens på Jylland. Først blev han uddannet som murer, og gik sin vej over den Tekniske Skole i København til at være studerende på Københavns bygningsskole, hvor Anton Rosen tog afgang i 1882 som nyuddannet arkitekt.

Anton Rosen har præget København med mange bygninger, og de mest kendte er nok Ørneapoteket i Vestergade, vandtårnet ved en tidligere tekstilfabrik, og selvfølgelig Hotel Savoy i bygningen der også bliver kaldt for “Løvenborg”, hvis facade er fredet og vedligeholdes så den genspejler den oprindelige stil. Lige ved Rådhuspladsen finder man f.eks. Palace Hotel og beliggende på Strandvejen er Tuborgs administrationsbygning, hvilke som er kendetegn på den periode og alle sammen bærer Anton Rosens personlige fingeraftryk.

Mange af Anton Rosens værker kan findes i Silkeborg, men også i København og dens omegn, såvel de danske provinserne kan man finde mange af hans bygninger.