- Man - Fre: 8:00 - 17:00
- kundeservice@lagur.dk
- 70 60 56 00
HVIDT PÅ SORT
Hvide aflejringer i moderne sorte vådrumsmiljøer er svære at undgå, og de er en god anledning til at forklare, hvordan LAGUR fungerer.
Moden skifter, og lige nu er det moderne at have sorte armaturer, vaske og borde i køkkenet og på badeværelset.
Men det betyder også, at kalk og andre mineraler i vores vand bliver lettere at få øje på.
Hvis overfladerne tilmed er udført i natursten som skifer eller marmor eller af andre grunde er ujævne, stiger sandsynligheden for, at der er hvide aflejringer, når vandet er tørret bort – uanset om du har vandbehandlingsanlæg eller ej, og uanset om du benytter LAGUR eller andre vandbehandlingsløsninger.
ET KALKKORN: EN TUSIDENDEL AF EN MY
Det kan overraske nogle forbrugere, som har investeret i et vandbehandlingsanlæg og ubevidst forbinder noget hvidt med den kalk, de ønsker at blive fri for.
Det kan vi ikke fortænke dem i.
Men et kalkkorn måler kun o,001 my, hvilket svarer til en tusindedel af en millimeter, og hverken LAGUR eller et konventionelt blødgøringsanlæg fjerner kalken fra vandet på en måde, så dette kan undgås.
REVNER OG ANDRE FORDYBNINGER
LAGUR påvirker kalken, så den ændrer form fra skarpe krystaller, der hæfter nemt, til runde granulater, der nemmere kan fjernes, og blødgøringsanlæg fjerner kun en del af kalken. Den resterende kalk er lige så besværlig at have med at gøre i rengøringen som før.
Kalk vil altid sætte sig eventuelle revner og fordybninger, og den vil blive siddende, hvis ikke den bliver fjernet med håndkraft eller kemikalier. Dertil kommer salt og andre mineraler i vandet, der forårsager synlige aflejringer.
Med andre ord: går du med sort i køkkenet og på badeværelset, eksponerer du dit hjem for de spor, vandet helt naturligt vil sætte.
UDFORDRINGEN MED BUNDPROPPER
Men udfordringen begrænser sig ikke kun til natursten, for mange bundpropper i vaske er ikke lavet i samme materiale som vasken.
De er typisk overfladebehandlet med en pulverlegering eller kromatering, så de måske ligner vasken, men set i forstørrelse er deres overflade meget ujævn – som en et månekrater, ville nogle sige.
Det er en invitation til kalk og mineraler, og i mange hjem er bundproppen, som typisk befinder sig lige under vandhanen, der jo har det med at dryppe, det sted, hvor aflejringer af kalk og mineraler er mest tydelige.
DET HVIDE KAN OGSÅ VÆRE SPOR AF NATRIUM (SALT)
Selv når du lægger kræfter i og tørrer bundproppen efter med en klud, kommer du ikke i dybden og kan fjerne mineralerne helt – selv når LAGUR ellers virker helt efter hensigten og gør din rengøring af alle andre flader meget nemmere end før.
Hos forbrugere med et konventionelt blødgøringsanlæg, der i modsætning til LAGUR fjerner en del af kalken fra vandet, kan problemerne med hvide skjolder endda værre større, fordi disse anlæg benytter natrium (salt) i processen, så vandet har et højere indhold af natrium.
Hos de forbrugere er de hvide aflejringer i den sorte vask således ikke nødvendigvis kalk, men salt.
HUSK AT TØRRE AF!
På den baggrund er det bedste råd, vi kan give forbrugere, hvad enten de bruger vandbehandling eller ej, og hvad enten de benytter LAGUR eller ej:
Husk at tørre bundproppen og andre flader, du kerer sig om, af, mens de er våde, så vandet ikke når at tørre, og så mineralerne i vandet ikke når at sætte sig.
– – – – –
FØLG udviklingen