fbpx

Ingen unoder i vandvarmeren

I kombination med LAGUR-behandlet vand er den klassiske anode stadig den enkleste og billigste løsning til at beskytte varmtvandsbeholdere mod tæring indefra.

fjernvarmespiraler er groet til

Store varmtvandsbeholdere, der sørger for varmt vand til mange boliger i en ejendom eller bebyggelse, lever livet hårdt. Det ser vi jævnligt, når vi kigger ind i en tømt varmtvandsbeholder, der ikke har brugt LAGUR-behandlet vand.

Det typiske billede er, at efter minimum 9-12 måneder er fjernvarmespiralerne, der varmer vandet op, groet kraftigt til med kalk, og det samme er den indsatte offeranode.

En anode er lavet i et mindre ædelt metal – typisk magnesium – end det metal, som selve den omgivende beholder er fremstillet i. Derved er det anoden, der ofrer sig naturligt og tæres af den elektriske spænding i vandet. Det skåner varmtvandsbeholderen mod galvanisk tæring og forebygger utætheder.

Nogle prøver med elektrolyse i varmtvandsbeholderen i stedet for den klassiske anode. I elektrolyse indsættes i stedet en stav i aluminium, som har længere levetid end magnesium, hvorfor anoden er mere aktiv og over en længere periode. Men for at den skal ofre sig, skal den dog justeres gennem påvirkning med strøm. Justeringens præcision bliver altafgørende, og anlægget skal serviceres jævnligt.

kalkgenerne bliver minimale med lagur

I LAGUR arbejder vi for vedligeholdelsesfrie, ressourcebesparende løsninger til glæde for beboere og virksomheder, og i kombination med LAGUR er den gode gamle, naturlige anode-løsning i varmtvandsbeholdere stadig en nem, enkel løsning, der reducerer vedligeholdelsesbehovet markant, fordi både fjernvarmespiraler og anode holder længere.

Når vandet i en varmtvandsbeholder er påvirket af LAGURS vandbehandlingsløsning, skal anoden typisk kun skiftes hvert andet eller hvert tredje år. Samtidig forbliver fjernvarmespiralerne blanke og næsten fri for kalk.

I kombination med LAGUR-behandlet vand er den klassiske offeranode stadig den enkleste og billigste løsning til at beskytte vandvarmeren mod tæring.

FØLG udviklingen