LAGUR vandbehandling der virker som et kalkfrit hjem med sundt drikkevand
Søg
Close this search box.

KALKFRIT VAND ER IKKE ALTID DEN RETTE LØSNING FOR DIG MED KALKGENER

LAGURŽ fjerner alle dine kalkgener, men giver dig ikke kalkfrit vand. Heldigvis. Kalken i vandet er nemlig vigtig for din sundhed. I stedet omdanner LAGURŽ kalk til pulver, som er lige til at tørre af med en klud. Derfor für du fornemmelsen af et kalkfrit hjem, uden den gode smag fra drikkevandet Ìndres.

FØLELSEN AF ET KALKFRIT HJEM

Som kunde hos LAGUR, fĂĽr du sat en stopper for dine kalkproblemer med:

  • Cisterner, pumper og ventiler der skal renses eller skiftes.
  • Aflejring af kalk og korrosion i rørsystemer
  • Reduceret vandtryk
  • Varmtvandsbeholdere som ikke kan levere nok vand pĂĽ grund af kalkaflejringer
  • Armaturer der bliver mindre virksomme og matte af kalk

Listen kunne fortsÌtte. Sü sagt med andre ord, giver LAGUR-vandbehandlingssystemet fornemmelsen af et hjem med kalkfrit vand, og sÌtter en brat stopper for alle dine kalkproblemer.

Uden LAGUR Med LAGUR

DERFOR ER KALKFRIT VAND IKKE GODT FOR DIG

Vores knogler er levende, og har derfor løbende brug for kalk.

Under vores vækst, hvor knoglerne opbygges, er behovet for calcium særlig vigtigt. Store børn og unge (10-13 år) bør derfor dagligt indtage cirka 900 milligram kalk.  Ældre bør sikre sig et optimalt indtag af kalk med henblik på at bremse afkalkningen af knoglerne, der for kvindernes vedkommende sætter ind, når hun går i overgangsalderen.

Hvis du har kalkfrit vand har du større risiko for:

  • Knogleskørhed
  • Forhøjet blodtryk
  • Huller i tĂŚnderne
  • TyktarmskrĂŚft

Kilde: Netdoktor

Respekt for vandet

Med LAGUR vandbehandlingsanlĂŚg ĂŚndrer vi ikke vandkemien, vandets smag eller kalkindhold og mineraler. For bĂĽde din og planetens skyld

Er du Nysgerrig?

Er du blevet nysgerrig på, hvordan LAGUR virker og hvordan du bliver hjulpet af med dine kalkproblemer? Så læs mere under ‘Sådan virker LAGUR’

har du spørgsmül?

Er du i tivivl om noget? Du kan hurtigt og nemt finde svar pü de mest stillede spørgsmül under vores FAQ

SOM AT HAVE ET HJEM MED KALKFRI VAND

Med et LAGURŽ vandbehandlingsanlÌg vil du føle, at du har füet et kalkfrit hjem, fordi du ikke lÌngere har de typiske gener fra kalk i vandet. Imidlertid er dit vand stadig velsmagende og godt for dit helbred, fordi det har bevaret de mineraler og den kalk, der gør vores naturlige vand sundt.

LAGUR ÆNDRER KALKENS STRUKTUR

LAGURŽ benytter en anden metode end de løsninger pü markedet, der nogle gange omtales som kalkspalter eller noget der knuser kalken. LAGUR minimerer nemlig dine kalkgener ved at Ìndre selve kalkens struktur og ikke blot ved at nedbryde kalken i mindre dele.

LAGURŽ adskiller sig ogsĂĽ markant fra de løsninger pĂĽ markedet, der omtales som ”blødgøringsanlĂŚg”. De reducerer i praksis vandets kalkindhold med nogle hĂĽrdhedsgrader i en kemisk proces, som til gengĂŚld øger vandets indhold af natrium. LAGUR er en helt kemifri og miljøvenlig vandbehandlingsløsning.

Flere undersøgelser viser, at det ikke er sundt at fjerne kalken fra vandet, da det giver nogle problemer nür vandet bruges til at drikke.

Det er ikke skadeligt, der mangler bare noget vigtigt, nemlig kalken, som vores krop er afhĂŚngig af.

Derfor er Lagur vandbehandling et godt alternativ til traditionelle blødgøringsanlÌg, da kalken ikke bliver fjernet, men pulvariseret, sü den er lige til at tørre af med en klud. Samtidig er kalken, vandets sunde egenskaber og gode smag bevaret.

I modsÌtning til blødgøringsanlÌg, Ìndrer vores kemifri vandbehandlingsløsning ikke ved vandkemien og dermed heller ikke ved vandsmagen. Vores gode danske drikkevand forbliver naturligt, uforandret og velsmagende.

De traditionelle blødgøringsanlÌg bruger salt til at fjerne kalken fra vandet, hvilket ogsü fjerne andre sunde mineraler som vi har brug for. Et Lagur vandbehandlingsanlÌg omdanner kalken til pulver, sü vandet minder om kalkfrit vand, hvor kalken ikke aflejres, og nemmere kan tørres af. Samtidig bevares vandets gode kvalitet.

Nür kalken fjernes fra vandet, skal vi sørge for at fü kalk pü andre müder, da vores knogler har brug for kalk. Ulemperne ved kalkfrit vand er derfor mange, selvom det umiddelbart er rart at undgü kalk i vandinstallationer, brusere osv. For at gøre rengøring nemmere.

Med Lagur vandbehandling bevares kalken i vandet som granulat, sü vandets indhold ikke er Ìndret, kun kalkens evne til at sÌtte sig fast i kalkbelÌgninger, og i stedet vÌre porøst, og lige til at fjerne.

Nür man koger vandet, bliver ilten frigivet, og kalken bliver fÌldet ud. Netop derfor er det nødvendigt at afkalke elkedlen og kaffemaskinen af og til.

Der er samme mĂŚngde kalk i vandet til slut, men du kan bruge det meste af vandet med nĂŚrmest ingen kalk, og derfor bliver kogt vand ofte betragtet som vĂŚrende kalkfrit.

LAGURŽ er godkendt til drikkevand efter den danske standard, GDV-ordningen.
Vores certifikat kan hentes her.
Mange vandbehandlingsløsninger pü markedet er godkendt efter udenlandske ordninger som det svensk SWWA, det hollandsk KIWA eller det tysk DVGW.

Det danske vand er ofte hĂĽrdt, og giver kalkproblemer med aflejringer i varmtvandsbeholdere og armaturer, der ogsĂĽ bliver matte af den aflejrede kalk.

Cisterner, pumper og ventiler bliver utĂŚtte eller mindre virksomme, nĂĽr kalken stopper til, sĂĽ de skal renses eller skiftes.

Kaffemaskiner og elkedler kalker til, og bliver mindre effektive, hvilket krĂŚver regelmĂŚssig rensning for at fjerne kalken.

Hvad koster kalkfrit vand med LAGUR?

BlødgøringsanlÌg - LAGUR er det rigtige alternativ

PRISEN PÅ VAND UDEN KALKGENER

Mange spørger, hvad det koster at installere et LAGUR-anlÌg og fü en hjem uden kalkgener.

Svaret er, at det kommer an pü, hvor mange der skal bruge anlÌgget. Ved at benytte vores beregner, kan du se, hvor meget det koster, hvis I er flere boliger, der gür sammen om et LAGUR-anlÌg i jeres ejendom eller bebyggelse.

Du kan ogsü lÌse mere om LAGUR til private under  menupunktet LAGUR HOME.

FØLG udviklingen
DANSK MONTAGE A/S