Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Naturligt vand er ingen selvfølge

Læs her, hvorfor det betyder alt for LAGUR, at vi bevarer vores fælles vand sundt og naturligt, når vi hjælper vores kunder af med kalkgener.

I LAGUR har vi et helt særligt forhold til vand. Vi tænker på vand hver dag. For vand er kilden til liv her på jorden, og vand er kilden til vores virksomhed.

Der skal være vand nok til alle på jorden, og det skal være sundt vand. Vandmangel eller forurenet vand er en kilde til sygdom og social ulighed.

Derfor er det helt essentielt for LAGUR, at vores vandbehandlingsanlæg, der minimerer kalkgener hos vores kunder, skal bevare vandet, som det er – sundt og velsmagende.

Vi hjælper vores kunder med at få en nemmere hverdag med færre kalkgener, men det må ikke gå ud over klodens ve og vel.

Vand er en sundhedsfaktor

Drikkevand uden kemi er ingen selvfølge. Andre løsninger til vandbehandling anvender salt og anden kemi, øger vandets indhold af natrium og udleder spildevand.

Natrium er hovedbestanddelen i salt, der lige som rygning, alkohol og mættede fedtsyrer er blandt de faktorer i vores kost og livsstil, der øger risikoen for livsstilssygdomme som forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme.

Ifølge Hjerteforeningen er det kendt, at der er en sammenhæng mellem saltreduktion og fald i blodtryk på befolkningsniveau. Jo større saltreduktion, jo større fald i blodtrykket.

”Da saltreduktion nedsætter blodtrykket, forventes det, at saltreduktion nedsætter risikoen for hjerte-kar-sygdom på befolkningsniveau,” skriver Hjerteforeningen.

I forvejen mangler de danske kroppe ikke salt. I gennemsnit spiser danske mænd 9-11 gram salt dagligt og kvinder 7-8 gram. Anbefalingerne er 5-6 gram salt pr. dag. LAGUR ønsker ikke give danskerne mere salt, end de har godt af.

Sunde tænder

Kalken i vandet har også positiv effektiv på tænderne. Det er velkendt, at børn i Vestdanmark, som generelt har mindre hårdt vand, statistisk set har flere huller i tænderne end børn i Østdanmark, der har hårdere vand.

Endelig er kalk i vandet generelt en markør for, vandet har tiltrukket andre sunde mineraler på sin vej gennem jordlagene. Kort og godt er vores almindelige brugsvand sundt og værd at bevare, som det er.

Miljøet er presset

I vores miljø ser vi et voksende problem med forurening med de menneskeskabte kemikalier PFAS og forureningen i almindelighed af grundvand og havmiljø fra landbrug og industri.

I Danmark er det forringede kvalitet af grundvand og havmiljø et stigende problem – men vi har stadig masser af sundt, naturligt vand.

Mange andre steder i verden er mennesker langt mindre privilegerede på grund af forurening eller tørke, der udtørrer de grundvandsbassiner, der ellers skulle sikre borgerne vand i tørre perioder.

I Danmark kan vi bare tænde for vandet og drikke det af hanen uden bekymringer. Det er en luksus, LAGUR vil bidrage til at bevare.

I Danmark er vi forvente

Herhjemme er det en sikker nyhed i medier, når vandet fra et af Danmarks mange lokale vandværker pludselig er ramt af forurening. Så forvænte er vi på vores breddegrader stadig med rent og naturligt drikkevand.

Når normaltilstanden er genoprettet hos os, kan vi sætte munden eller glasset til rindende vand fra hanen og drikke, så meget vi orker, uden at være alt for bekymrede for, om vandet indeholder noget, der ikke skal være der.

Sådan skal det blive ved med at være.

 

ForSTÅ lAGUR® TIL PRIVATE HJEM

LAGUR® VANDBEHANDLINGSANLÆG til private aflaster miljøet med et reduceret forbrug af kemi og vaskemidler og yder komfort i dagligdagen.

ER I FLERE I EN STOR EJENDOM?

Vi tilbyder kemifri vandbehandling til store ejendomme og erhverv, der er billige i drift og som sparer jer for både tid og penge.

har du spørgsmål?

Er du i tivivl om noget? Du kan hurtigt og nemt finde svar på de mest stillede spørgsmål under vores hjælpecenter eller skrive til vores kundeservice.

FØLG udviklingen
DANSK MONTAGE A/S