- Man - Fre: 8:00 - 17:00
- kundeservice@lagur.dk
- 70 60 56 00
Dyr energi bør lære os at passe endnu bedre på vores ressourcer
Her i vinterhalvåret 21-22 erfarer vi på den hårde måde, at ressourcer, vi tager for givet og ikke kan undvære, pludselig kan blive usædvanligt dyre med kort varsel. Det viser, hvor sårbare vi er, og hvor vigtigt det er, at vi har maksimalt styr på vores forbrug af energiressourcer og råstoffer. Naturligt vand er en del af det ansvarlige energiforbrug, og med LAGUR kan du få samme fordele som ved klassisk blødgøring af vand uden at skulle tænke på de stigende energipriser!
Olieprisen kan godt finde på at skvulpe lidt ind i mellem, men bortset fra det har vi i en længere årrække været vant til, at priserne på den energi, vi forbruger, ligger nogenlunde stabilt. Sådan er det mildt sagt ikke længere!
Siden efteråret – og forstærket af konflikten i Ukraine – er priserne på især gas, el og olie eksploderet i en grad og i et tempo, man ikke havde fantasi til at forestille sig.
EN ABNORM STIGNING
Alene siden vi i LAGUR i januar fortalte om vores syn på naturligt vand som en nødvendig del af ansvarligt energiforbrug i Berlingske-tillægget Byggeri & Anlæg, er der sket meget med energipriserne og på den energipolitiske front.
Spotprisen på gas har i vinter været oppe på over 13 kr./m3 mod en normalpris før krisen på 1-3 kr./m3. I skrivende stund i marts 2022 ses der også elpriser på helt op mod 9 kr. pr. kWh inkl. transport og afgifter. Det er en abnorm stigning i forhold til den gennemsnitspris på 2,50 kr./kWh, der var normal, før energipriserne eksploderede.
VI ER DYBT AFHÆNGIGE
Så voldsomme prisstigninger har danske energikunder ikke oplevet siden oliekrisen i 1970, da prisen på en tønde olie steg til det seksdobbelte.
Men uanset om årsagen til stigningen i energipriserne er et stop i nogle lande for eksport af olie (i 1970’erne) eller et uheldigt sammenfald af begrænset sol- og vindenergi, nedlukning af a-kraftværker, krig i Ukraine og udstilling af Vesteuropas afhængighed af gas-import (i dag), kan vi lære noget, når prisen på den energi, vi er dybt afhængige af, pludselig stiger uhørt meget, uden at vi kan gøre noget.
VI SKAL PASSE GODT PÅ ENERGIRESSOURCERNE
Lige nu oplever vi således et alvorligt eksempel på, at ressourcer, vi tager for givet og bruger altid, pludselig kan blive ukendt dyre fra den ene dag til anden.
Det bør minde os alle om, hvor vigtigt det er, at vi har mest muligt styr på vores forbrug af energiressourcer og råstoffer. Det viser, hvor sårbare vi er, og hvorfor vi skal passe godt på vores energiressourcer.
Hvis vi generelt bruger færre ressourcer, bliver vi også mindre ramt, når energiprisen indimellem stiger. Og naturligt vand er en del af det ansvarlige energiforbrug.
LAGUR BRUGER MEGET LIDT STRØM
Da LAGUR blev stiftet, var det blandt andet med en filosofi om at tilbyde kunderne et anlæg, som holder længst muligt og kræver færrest mulige ressourcer i drift.
Derfor bliver vores vandbehandlingsanlæg til parcelhuse produceret til kun at bruge 12 watt. Så bliver det mindre betydningsfuldt, om en kWh koster 2,50 kroner eller over 8 kroner.
LAGUR’s anlæg er service- og vedligeholdelsesfrie, og vi har løbende forlænget vores garanti, senest til 5 år på HOME-modellen til privatkunder og til 10 år på PRO-versionen til virksomheder.
ANSVARLIGT ENERGIFORBRUG
Modsat konventionelle blødgøringsanlæg kræver LAGUR ikke tilførsel af råstoffet salt, som bl.a. øger vandets indhold af natrium, hvilket påvirker ledningsevnen og kan fremskynde korrosion. Alligevel får du med LAGUR samme fordele som ved klassisk blødgøring af vand.
I LAGUR arbejder vi nemlig for, at det sunde danske postevand bevarer sin status og kvalitet som et nemt tilgængeligt levnedsmiddel i topklasse til gavn for alles sundhed.
Når vi ikke ændrer på selve vandkemien, gør vi heller ikke brugsvandet og spildevandet unødigt mere kompliceret at håndtere for kloaknettet og rensningsanlægget samt ejendommens vandrør og installationer, der jo skal bidrage til, at vores dyrebare energiressourcer bliver anvendt så forsvarligt som muligt.
– – – – –
FØLG udviklingen