Vand og rengøring er en sag for hele familien

LAGUR minimerer kalkaflejringer og gør rengøringen nemmere. Både den store tur med klude og rengøringsmidler og den daglige vedligeholdelse, som hele familien kan hjælpe med til.

Rengøring

Af en eller anden grund er foråret den eneste årstid, vi sprogligt forbinder med rengøring. ”Det er tid til forårsrengøring,” siger vi, når boligen skal have den store tur, typisk når vinteren er overstået, og før sommeren sætter ind.

Måske fordi foråret på så mange måder får optimismen tilbage i os efter en lang og mørk vinter. Vi ser træer og blomster skyde, vi øjner flere muligheder i livet og ser lysere på mange ting, både på hinanden og måske også på vores pligter og de opgaver, vi inderst inde godt ved, at vi ikke slipper for i det lange løb.

I mange familier hører rengøring nok til i den sidste kategori.

”F” FOR FORÅR OG FAMILIEN

Det er også i foråret, at vi traditionelt fejrer familien. Det gør vi naturligvis også til jul, men det er i foråret, at mor og far bliver forkælet på særlige mærkedage.

Mors Dag er hvert år den anden søndag i maj, mens Fars Dag er på Danmarks nationaldag, Grundlovsdag, 5. juni.

Det er i øvrigt også i foråret, at FN markerer familiens styrke og betydning med den internationale familiedag 15. maj.

Set med LAGUR-briller er det også værd at notere sig, at FN har gjort 22. marts hvert forår til Vandets Dag.

SPOR AF KALK

I foråret smelter familier og vand altså sammen. Ikke kun på det symbolske plan, men også i praksis, for der skal vand til forårsrengøring, og en del at forårsrengøringen handler om det, vandet efterlader i vores boliger: kalk.

Sidst men ikke mindst: Når familien arbejder sammen, går både forårsrengøringen og den løbende vedligeholdelse gennem året nemmere.

Og hvorfor ikke også inddrage hele familien i arbejdet med at reducere kalkgener i hjemmet?

Alle drejer på et armatur i løbet af dagen for at få vand ud af hanen eller bruseren, og alle har derfor et medansvar for, at vandet ikke sætter sig unødvendige spor over tid.

NEMMERE AT FJERNE KALK

Afskrabning og aftørring af en bruseniche efter hvert bad er et velkendt middel mod kalkaflejringer. Det er nemmere sagt end gjort, men gjort effektivt udvikler det sig hurtigt fra en sur pligt, man bilder sig ind, tager værdifuld tid fra én, til en god vane i farten, der giver stor mening i længden.

Med LAGUR har vi udviklet en vandbehandlingsløsning, der gør fjernelsen af kalk endnu nemmere, og det sker med en helt anden tilgang end konventionelle blødgøringsanlæg.

For det første omdanner LAGUR blot kalken fra skarpe krystaller, der fæstner let, til runde granulater, der er glattere og aflejrer sig mindre, mens normal blødgøring fjerner kalk fra vandet og dermed øger vandets indhold af natrium, fordi der anvendes salt i processen.

I praksis lægger tørret kalk fra LAGUR-behandlet vand sig som noget, der kan ligne støv, og er meget nemmere at fjerne, hvis man gør det løbende med en våd klud.

SYRE SKADER FUGERNE

En effektiv forårsrengøring i brusenichen starter altså med gode vaner sommer, efterår og vinter – og det kan hele familien hjælpe med til i det daglige.

Og når det endelige slag skal stå i foråret, har LAGUR forinden bidraget til, at familien i mindre grad har behov for skrappe syreholdige rengøringsmidler, men kan nøjes med mildere, svanemærkerede produkter, når kalken skal væk.

Syre mørner nemlig fugerne over tid, så klinker skal skiftes i utide.

HELE FAMILIEN

Og jo nemmere det er at gøre rent, jo nemmere er det at inddrage hele familien i rengøringen – uanset om I gør det forår, sommer, efterår eller vinter.

Og hvis I holder fast i foråret som rengøringens højtid, og de yngre generationer i husstanden ikke er flittige nok til at give en hånd med i arbejdet, fortjener Mor og Far selvfølgelig mere end nogensinde en god gave til næste Mors og Fars Dag – selv om LAGUR har gjort deres slid mindre i årets løb.

Bliv endnu klogere på LAGUR ved at deltage i vores online introduktion her!

–  –  –  –  –

FØLG udviklingen
DANSK MONTAGE A/S