Langelinie_Mink_2Ingen FEDTEDE MINK HVALPE efter installation af det kemifri vandbehandlingssystem fra Lagur.

Pga. af udfordringer med bio-råd i vores vandinstallation på vores farm i Rostved, der bl.a. resulterede i tilstoppede dyser men også kan være en af årsagerne til de fedtede mink hvalpe, fik vi i slutningen af 2013 installeret det kemifrie vandbehandlingssystem fra Lagur.

Lagur lovede at kunne løse problemet omkring bio-råd og tilstoppede dyser. Derudover blev der nævnt at vandet bliver revitaliseret hvilket, iflg. Claus Kjær Jensen også vil få positiv indflydelse på udviklingen af vores mink.

Der er nu gået ca. 6 mdr. siden installationen og vi kan bekræfte at vores bio-råd i vandinstallationen samt tilstoppede dyser er løst.

Langelinie_Mink_3Dog meget mere interessant er at mink branchens store problem med FEDTEDE MINK HVALPE ligeledes ser ud til at kunne løses med Lagur.

På vores farm på Langelinje bliver alle vores tæver gjort drægtige. Efterfølgende fordeler vi dem på vores andre farme. Alle vores mink får igennem hele opvæksten samme betingelser og foder.

Af de drægtige tæver blev der den 15. april sendt 1.200 stk. til vores farm i Rostved.

I Rostved kunne vi i år melde 0 fedtede hvalpe, en historisk milepæl for os.

Langelinie_Mink_1Vi giver det kemifrie vandbehandlingssystem fra Lagur vores varmeste anbefalinger. Prisen for produktet er fair og realistisk, af samme årsag har vi netop bestilt det næste vandbehandlingssystem til vores farm på Langelinje.

Den 16. juni 2014

Langelinie MINK

Jens Friis.