LAGUR vandbehandling der virker som et kalkfrit hjem med sundt drikkevand

FAQ

Få svar på dine spørgsmål

FAQ

Indtil nu har vi altid fundet plads til at installere LAGUR HOME, selv hvor der har være meget lidt plads.

Lejeaftalen løber i 5 år, herefter overgår ejendomsretten til lejer.

Kalk er det eneste der kan sætte en Quooker ud af drift. Enten kalker perlatoren til, hvis den ikke renses ca. en gang om måneden, eller også mindskes effekten fordi der ophobes kalk i bunden af Quookeren, så den skal serviceres hvert 2. til 5. år.

Begge dele er noget et LAGUR vandbehandlingsanlæg sørger for bliver til sjældne problemer, når kalken er pulveriseret, og forsvinder ud af systemet, i stedet for at sætte sig fast.

En perlator opdeler vandet i stråler, og vil give en hårdere og mere uregelmæssig stråle vand, jo længere tid der går med kalkaflejringer. Dette afhjælpes med LAGUR, da kalken ikke sætter sig fast på samme måde.

LAGUR® blødgører ikke vandet. Når vandet blødgøres ved hjælp af ionbytning, kan det få negative konsekvenser for vores heldbred. Blødgøringen resulterer desværre i mere end fjernelsen af kalk. Bl.a. reduceres vandets magnesium indhold og saltindholdet hæves. Derudover reduceres det naturlige indhold af fluor som er meget vigtigt for vores tænder. Læs mere i artiklen: mindre kalk kan give flere huller i tænderne

I modsætning til blødgøringsanlæg, ændrer vores kemifri vandbehandlingsløsning ikke ved vandkemien og dermed heller ikke ved vandsmagen. Vores gode danske drikkevand forbliver naturligt, uforandret og velsmagende.

Det forventes, at der kan komme lidt kalk i bunden af din elkedel. Det skyldes at når vandet koger, så udfældes kalken i vandet. Når vandet nedkøles vil den udfældede kalk bundfæles. Den bundfældede kalk vil tendere til at smelte fast til bundpladen. Det kan dog næsten undgås ved at man ikke genopvarmer vandet igen.

Vi anbefaler derfor, at man kører et rensningsprogram af elkedel og kaffemaskiner et par gange årligt. Rensningsprogrammer fjerner ikke kun kalk, men affedter også maskinens rørsystem.

Med LAGUR vandbehandling er hårdheden af vandet uforandret, og dermed typisk hårdt (har en høj dH).

Kalken i vandet opfører sig dog anderledes efter behandling med LAGUR.

Du bør justere dine maskiner jvf. producentes anbefalingerne til en vandhårdhed omkring 8-10 dH.

Det anbefales fortsat at køre jævnlige maskinrens, som ofte bliver betegnet som afkalkning. Maskinrens har flere egenskaber end udelukkende afkalkning. De affedter også maskinerne.

Hårdheden i vandet er uforandret når drikkevandet behandles med LAGUR®.

Vands totale indhold af opløst calcium og magnesium betegnes som hårdheden. Hårdheden måles i Danmark i tyske hårdhedsgrader (°dH = grad Deutsche Härte), hvor en hårdhedsgrad svarer til 10 mg opløst calciumoxid pr. liter eller 7,19 mg opløst magnesiumoxid pr. liter.

Hårdhed [°dH]Inddeling i Danmark
0–4Meget blødt
4–8Blødt
8–12Middelhårdt
12–18Temmelig hårdt
18–24Hårdt
24–30Meget hårdt
>30Særdeles hårdt

LAGUR® er godkendt til drikkevand efter den danske standard, GDV-ordningen.
Vores certifikat kan hentes her.
Mange vandbehandlingsløsninger på markedet er godkendt efter udenlandske ordninger som det svensk SWWA, det hollandsk KIWA eller det tysk DVGW.

LAGUR PRO, har 10 års garanti

LAGUR HOME, har 5 års garanti

Du får fornemmelsen af kalkfri vand når dit drikkevand er behandlet med LAGUR HOME, men hårdheden af vandet er uforandret, og dermed typisk hårdt (har en høj dH).

Kalken i vandet opfører sig dog anderledes efter behandling med LAGUR HOME.

Sæbedosering ved maskinvask bør fremover dosereres ud fra mængden der anbefales til en vandhårdhed omkring 8 dH.

Prisen er primært afhængig af hvor mange vandstik ejendommen har.

En ejendom med 20 lejligheder og 1 vandstik koster typisk 33.900 kr. +moms og VVS-arbejde. (Leje pris 706 kr. / måned +moms) + VVS.

En ejendom med 50 lejligheder og 1 vandstik koster typisk 43.900 kr. +moms og VVS-arbejde. (Leje pris 915 kr. / måned +moms) + VVS.

Kontakt os gerne for en pris til netop din ejendom.

Der er 2 leje modeller for LAGUR Home.

  • LAGUR Home, uden VVS-montering*, for 299 kr. pr/md. uden binding.
  • LAGUR Home, med VVS-montering, for 349 kr. pr/md. 12 måneder binding.
  • Lejes anlægget i 60 måneder, stopper aftalen automatisk og anlægget tilhører herefter lejer.

Der er 2 købe modeller for LAGUR Home

  • LAGUR Home, uden VVS-montering, for 14.995 kr.
  • LAGUR Home, med VVS-montering for, 17.995 kr.

Alle priser er inkl. moms

*LAGUR kan nemt og enkelt monteres efter vandmåleren i huset. Det kræver en autoriseret VVS’er at få LAGUR installeret.

For erhvervskunder kan aftalen med LAGUR opsiges i hele lejeperioden med et varsel på løbende md. + 30 dage

LAGUR HOME bruger ca. 2 kWh om ugen svarende til ca 5-6 kr.

LAGUR PRO bruger ca. 1 kWh i døgnet svarende til ca 2,50-3 kr.

Flere undersøgelser viser, at det ikke er sundt at fjerne kalken fra vandet, da det giver nogle problemer når vandet bruges til at drikke.

Det er ikke skadeligt, der mangler bare noget vigtigt, nemlig kalken, som vores krop er afhængig af.

Derfor er Lagur vandbehandling et godt alternativ til traditionelle blødgøringsanlæg, da kalken ikke bliver fjernet, men pulvariseret, så den er lige til at tørre af med en klud. Samtidig er kalken, vandets sunde egenskaber og gode smag bevaret.

Det danske vand er ofte hårdt, og giver kalkproblemer med aflejringer i varmtvandsbeholdere og armaturer, der også bliver matte af den aflejrede kalk.

Cisterner, pumper og ventiler bliver utætte eller mindre virksomme, når kalken stopper til, så de skal renses eller skiftes.

Kaffemaskiner og elkedler kalker til, og bliver mindre effektive, hvilket kræver regelmæssig rensning for at fjerne kalken.

De traditionelle blødgøringsanlæg bruger salt til at fjerne kalken fra vandet, hvilket også fjerne andre sunde mineraler som vi har brug for. Et Lagur vandbehandlingsanlæg omdanner kalken til pulver, så vandet minder om kalkfrit vand, hvor kalken ikke aflejres, og nemmere kan tørres af. Samtidig bevares vandets gode kvalitet.

Når kalken fjernes fra vandet, skal vi sørge for at få kalk på andre måder, da vores knogler har brug for kalk. Ulemperne ved kalkfrit vand er derfor mange, selvom det umiddelbart er rart at undgå kalk i vandinstallationer, brusere osv. For at gøre rengøring nemmere.

Med Lagur vandbehandling bevares kalken i vandet som granulat, så vandets indhold ikke er ændret, kun kalkens evne til at sætte sig fast i kalkbelægninger, og i stedet være porøst, og lige til at fjerne.

Når man koger vandet, bliver ilten frigivet, og kalken bliver fældet ud. Netop derfor er det nødvendigt at afkalke elkedlen og kaffemaskinen af og til.

Der er samme mængde kalk i vandet til slut, men du kan bruge det meste af vandet med nærmest ingen kalk, og derfor bliver kogt vand ofte betragtet som værende kalkfrit.

Jeg kan ikke finde svar i FAQ på

    FØLG udviklingen
    DANSK MONTAGE A/S